TIJDLOOS & MINIMALISTISCH ONTWERP

ONTWORPEN EN VERVAARDIGD IN NEDERLAND

Over dit project

RED DOT DESIGN AWARD 2016

FILLIE is ontwikkeld vanuit een design visie. Het uitgangspunt is een sieraad voor uw woning. We zijn daarom uitermate tevreden over de internationale erkenning die we hebben gekregen van de Red Dot organisatie. FILLIE is in de categorie ‘Product Ontwerp 2016’ als winnaar bekroond. Waar wij al eerder overtuigd waren van de schoonheid van FILLIE is het nu internationaal een feit.

 Red Dot Design Award Winner

FORMAAT

Bij het design zijn we uitgegaan van een slank en elegant formaat. Dat was een uitdaging, want als je alle componenten van FILLIE bij elkaar legt, zou je al snel een grote, logge kast aan de muur krijgen. De componenten moesten dus kleiner worden, zonder kwaliteitsverlies uiteraard.

Daarnaast hebben we onderdelen naar de meterkast verplaatst: een grote doorbraak! In de meterkast is immers ruimte genoeg. Ook zijn de componenten daar goed beschut tegen weersinvloeden. Bovendien is het in de meterkast praktischer installeren, en bij eventuele ongeregeldheden hoeft een monteur de FILLIE niet helemaal (op de oprit) uit elkaar te schroeven.

Door sterke lichtgewicht materialen te gebruiken en de elektronica zo klein mogelijk te houden, is het uiteindelijke formaat van de CORE teruggebracht naar 55,5 x 13,1 x 10,6 cm, bij een gewicht van slechts 7,6 kg. Zonder concessies aan de kwaliteit! Het frame van het wandmodel weegt 2,4 kg.

 

Om dit alles te bewerkstelligen heeft FILLIE ervoor gekozen om alle componenten zelf te ontwerpen en te ontwikkelen. Van soft- tot hardware bestaat FILLIE inmiddels volledig uit maatwerk. Hierdoor is FILLIE op het gebied van design en techniek state-of-the-art.

 

VORMGEVING

De uitstraling van FILLIE is tijdloos en minimalistisch. Minimalistisch betekent automatisch: minder onderdelen. Om dit te bereiken hebben we de stekkerdoos, de drukknop en het LED-indicatielampje naadloos met elkaar geïntegreerd. In plaats van drie losse objecten vormen ze nu samen één mooi geheel.

Ook hebben we veel aandacht gegeven aan de dikte van het klepje van de wandcontactdoos. In plaats van lomp ogende standaard plastic stekkerdozen hebben we een dun aluminium alternatief ontwikkeld. De hoogte van de wandcontactdoos sluit exact aan bij de hoogte van de opstaande rand van de behuizing.

 

MATERIALEN

FILLIE wordt vervaardigd van uitsluitend eerlijke, duurzame materialen. Geen plastic kappen dus, maar puur aluminium. De CORE van FILLIE wordt gemaakt van geanodiseerd lichtgewicht aluminium. De voor- en achterplaat zijn voorzien van een weer- en stootbestendige lak die ook toegepast wordt op het dek van een luxe jacht. Door de toevoeging van een kleine (anti-slip) korrel hebben we een mooie matzwarte uitstraling gecreëerd.

De frames van de WALL en de FLOOR add-ons zijn van lichtgewicht massief aluminium, dat is afgewerkt met diezelfde kwalitatieve coating.

 

VERLICHTING

Bij de WALL en de FLOOR hebben we gekozen voor dynamisch indirect licht van AMMANU. Het spel van reflectie, slagschaduw en strijklicht zorgt voor een esthetisch en functioneel lichtresultaat. FILLIE is hierdoor geen lamp, maar een fraai verlicht object dat subtiel voldoet aan de wens om in het donker de koppeling op uw voertuig te vinden.

De ingebouwde AMMANU verlichting is instelbaar in kleur en intensiteit. Hiermee creëert u diverse sferen. Op deze manier kunt u Fillie nog verder personaliseren en de lichtkleur aanpassen, bijvoorbeeld hetzelfde als uw bestaand buitenverlichting. De lichtkleur is traploos instelbaar tussen 2700 kelvin (warm wit) en 6500 kelvin (koel wit) op een intensiteit van 10 tot 450 lumen.

 

AMMANU-LED_200px

Categorie
Design