Winnaar Red Dot Award ‘Product Design’.

Red Dot Award FILLIE

Winnaar Red Dot Award ‘Product Design’.

Internationale erkenning voor een oer-Hollands product

Geweldig nieuws uit Duitsland: we hebben een Red Dot Award voor Product Design gekregen! Maar liefst 5200 producten uit 57 landen hadden zich voor deze hoog aangeschreven award aangemeld. Maar wij hebben ‘m…

Bij de beoordeling voor de Red Dot Award kijken maar liefst 41 juryleden (allemaal vakmensen) naar uiteenlopende criteria, zoals de mate van innovatie, de functionaliteit en de duurzaamheid van het product. FILLIE kwam op alle fronten als onderscheidend uit de bus.

Stefan aan het woord

Onze ontwerper Stefan van der Heijden is misschien wel het meest blij van ons allemaal. Hij legt zelf uit waarom:
“Bij de ontwikkeling van FILLIE heeft design een cruciale rol gespeeld. In tegenstelling tot wat op de markt gangbaar is, hebben wij ons niet laten leiden door techniek, maar door design. We wilden namelijk niet zozeer een oplader voor de auto ontwikkelen, maar vooral een sieraad voor het huis. Fantastisch dat na de eerste klanten nu ook een internationaal erkende jury zijn waardering voor FILLIE uitspreekt.”

Over de Red Dot Award

De Red Dot Award is een internationale designprijs die sinds 1955 jaarlijks wordt uitgereikt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen (Duitsland). Er zijn drie categorieën: productontwerp, communicatieontwerp en ontwerpconcept. De winnaars worden tentoongesteld in het Red Dot Design Museum.

Oprichter en president prof. dr. Peter Zec: “Met hun prestaties laten de winnaars niet alleen zien dat ze over buitengewoon designtalent beschikken, maar ook dat design een wezenlijk onderdeel van productinnovatie is.”

We hadden het niet mooier kunnen zeggen!