Vijfsterrenhotel op Golfclub The Duke kiest voor FILLIE Floor’s

EXCLUSIEF OVERNACHTEN NAAST GOLFBAAN THE DUKE MET DE BOLIDE AAN DE FILLIE

Nistelrodese golfclub wil eerste vijfsterrenhotel van het zuiden openen. Golfclub The Duke wil in Nistelrode het eerste vijfsterrenhotel in het zuiden van Nederland realiseren. Twintig suites, met een prijs van tussen de 300 en 400 euro per nacht, worden er gepland.

De familie Van Eerd, eigenaar van de golfclub en Jumbo supermarkten, wil er vooral de eigen leden mee tegemoetkomen. Vanuit de sponsoren, zo’n honderd bedrijven uit de driehoek Den Bosch-Eindhoven-Nijmegen, is er volgens algemeen manager Marcel Arts vraag naar een hotel en uitbreiding van de conferentiemogelijkheden.

Exclusief

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) meent dat een vijfsterrenhotel op de golfbaan voorziet in een behoefte van het internationale bedrijfsleven.

“Voor zover mij bekend, hebben we zoiets niet in Nederland. Je vindt het wel in Azië en de Verenigde Staten”, stelt woordvoerder Joris Prinssen van KHN. “Een volwaardige golfbaan en de kleinschaligheid van twintig suites, dát is exclusief. Daarmee heb je een groter bereik dan alleen Nederland en kun je mensen vanuit de hele wereld naar je toetrekken. Ik denk aan directies van multinationals die er topontmoetingen beleggen, aan zakelijke evenementen of aan hele specifieke bruiloften.”

De nabijheid van Eindhoven Airport, de hightech bedrijven in Brainport, de (internationale) levensmiddelenindustrie in Veghel en de aankomende opleiding voor bestuursvoorzitters van grote foodbedrijven in Den Bosch: het hotel biedt brede kansen, denkt KHN. “De regio Eindhoven heeft behoefte aan hoogwaardige faciliteiten.”

Michelin

Telt Amsterdam wel zestien vijfsterrenhotels, Noord-Brabant en Limburg kennen er op basis van de officiële Nederlandse Hotel Classificatie nog niet één.

Boekingssites hanteren soms een officieuze norm. Het verschil tussen vier en vijf sterren is het verschil tussen ’topklasse’ en ‘luxe’. Het gaat dan onder andere over de dienstverlening, kamergrootte en (de kwaliteit van) het restaurant.

The Duke heeft een vermelding in restaurantgids Gault&Millau en streeft naar een ster in de Michelin Gids. Het nieuwe hotel wordt in eigen beheer geëxploiteerd.

AUTEUR: Kirsten Rietbergen