E-Rally

Vierde editie van de E-rally

Stichting E-rally is opgericht ter bevordering van rijden met volledig elektische auto’s.

Ze zijn ervan overtuigd dat elektrisch rijden de toekomst heeft. Een vooruitstrevend bedrijf als Tesla laat met een auto als de Model S zien waar elektrische auto’s nu al toe in staat zijn: mooie vormgeving, praktische bruikbaarheid, snelheid, comfort en veiligheid gecombineerd met een zeer lage belasting van het milieu. En dit is nog maar het begin.

Technologische ontwikkelingen gaan hard en zullen leiden tot modellen (ook van andere fabrikanten) met nog meer range, snellere oplaadmogelijkheden, minder gewicht en een lagere prijs.

De stichting is al lang overtuigd van de voordelen van elektrisch rijden en dragen dat graag uit om zo anderen ook enthousiast te maken. Eén van de activiteiten die de stichting met vrijwilligers ontplooit is de organisatie van de jaarlijkse E-rally.

E-Rally

Vierde editie van de rally

Op zaterdag 20 mei 2017 organiseert de Stichting E-rally alweer de vierde editie van de E-rally, een tourrally van circa 200 km voor volledig elektrische auto’s.

Voor het goede doel

Evenals de vorige drie edities zullen op 20 mei 2017 ruim 100 elektrische auto’s in een dagvullend programma ruim 20.000 elektrische kilometer afleggen, dit zonder een druppel benzine of diesel te verbruiken.

Door de mogelijkheden van elektrisch rijden te tonen aan een breed publiek wil de Stichting E-rally een bijdrage leveren aan de verdere introductie van elektrisch rijden in Nederland en België. Daarnaast wil de Stichting E-rally door middel van de intensieve samenwerking met Justdiggit (www.Justdiggit.org) een actieve bijdrage leveren aan het stoppen en terugdraaien van verwoestijning. Voor wie het nog niet wist: de Stichting E-rally heeft geen enkel commercieel belang, de bestuurders van de stichting en de overige leden van het organiserend comité ontvangen dan ook geen enkele vorm van (on)kostenvergoeding.

Meer info over dit prachtige initiatief vind je hier.

E-Rally

E-Rally

E-Rally

Wil jij van FILLIE op de hoogte blijven?