FIAT

FILLIE Maatwerk Collectie; Het huwelijk van FILLIE & FIAT 500e

Wie ooit in een FIAT 500 heeft gereden (bij voorkeur de Twin Turbo) weet dat je er altijd uitstapt met een glimlach van oor tot oor. Het vrolijke karretje heeft een rijgedrag dat te vergelijken is met een kart. Kleine wielbasis, laag bij de grond, stak afgeveerd en een sportief direct stuurtje. 

Stel je deze flinke dosis fun voor met daaraan toegevoegd een (nog) krachtigere acceleratie, nauwelijks belasting en nooit meer tanken… Yes, it’s true. De full-electric FIAT 500e.

De FIAT 500e importeur vertelt

Deze Fiat 500e is helaas niet nieuw te verkrijgen in Nederland of Europa. Een onbegrijpelijke keuze van Fiat. Want om heel eerlijk te zijn is dit een van de meest geschikte modellen om elektrisch in te rijden. Het blijkt dat Fiat de 500e heeft moeten maken omdat ze anders niet aan de normen van de gezamenlijke uitstoot van het hele wagenpark voldeden in Californië. Bij het niet voldoen aan deze regel mag een fabrikant geen auto’s verkopen in die staat. Vandaar dat er werd besloten om een elektrische 500 te ontwikkelen. De eerste echte elektrische auto van Fiat.

In Amerika kost de elektrische variant even veel als de normale Fiat 500 met verbrandingsmotor omdat de auto in aanmerking komt voor subsidies. Een moderne elektrische Fiat 500e met praktisch alle denkbare opties vanuit Californië verslaat nu al dik alle fossiele brandstofauto’s. Zakelijk 4% bijtelling (+/- € 50,00 per maand netto). Kosten 3 cent per km (stroom) en nagenoeg geen onderhoudskosten.

De FILLIE 500e Lader

Even onbegrijpelijk als het feit dat de Fiat niet in Europa verkrijgbaar is, is het feit dat bij aanschaf een fraaie lader ontbreekt. Het zal wel te maken hebben met de reden waarom hij überhaupt op de markt is. Wij zijn in ieder geval erg blij dat we de kans krijgen om aan dit coole projectje een steentje bij te mogen dragen.

De Fiat 500e kan zo’n 140 km rijden op een volle accu en het duurt ongeveer 4 uur om deze op te laden met de door ons ontwikkelde FILLIE500® designlader. We wilden de lader graag zwaarder uitrusten, maar daar is het karretje helaas niet op voorbereid. Het kan gewoonweg niet sneller door de beperking in de FIAT. Het design icoon (We doelen hier op de Fiat.. 😉 ) komt in 8 kleuren op de markt: Bianco Perla, Billet Argento, Celeste Blu, Electric-Orange, Granito Lucente, Grigio Cenre, Nero Puro, Rhino Clear.

Omdat de kleurkeuze essentieel is bij de aanschaf van deze auto is het een must om de lader in dezelfde kleurvarianten op de markt te brengen. Het design van het karretje is al generaties uniek, dus stemmen wij ons ontwerp daar graag op af. Een wijze les voor beginnende ontwerpers: Wat goed is,.. daar blijf je af!!

FILIIE500®; Perfect passend bij uw Fiat 500e.