FILLIE Maatwerk Collectie; Gewoon Stroom

Als je de berichten leest over de FILLIE Maatwerk Collectie zoals bijvoorbeeld de FILLIE Match begrijp je in één ogenblik dat de investering om tot een dergelijk uniek pronkstuk te komen niet gering is. Je zou om die reden kunnen denken dat dit concept niet geschikt is voor budget laadoplossingen, maar niets is minder waar. De wensen en het pakket van eisen van de opdrachtgever zijn doorslaggevend voor de uiteindelijke kosten.

In dit geval is het pakket van eisen zeer beknopt. De opdrachtgever wil gewoon snel kunnen laden. Zonder fratsen. Geen abonnementen. Geen data in de cloud. Geen dure materialen. Geen fancy ontwerp. Niet te moeilijk.

Kortom; De opdrachtgever wil gewoon een degelijke snelle laadpaal.

Ontwerp

Tijdens dit proces staan praktische oplossingen voorop. We kiezen voor een pure vorm die als basis een RVS koker heeft van een standaard afmeting van 16 x 16 centimeter. Het ruwe materiaal wordt aangeleverd in een lengte van 4 meter, dus kiezen we ervoor om die lengte te halveren. Uiteraard is een paal van 2 meter veel te hoog, maar we leren uit de lantaarnpalen industrie dat je geen voet of sokkel nodig hebt om een paal te plaatsen. Door de paal te laten zakken in een gat van 70 centimeter staat deze – zonder het gebruik van een kostenverhogende sokkel – muurvast. Boven het maaiveld krijg je op deze manier een laadpaal van 140 cm hoog. Het stopcontact komt hiermee op een praktische hoogte van 1 meter. Wil je hem iets hoger of lager hebben? Geen probleem! Gewoon tijdens het plaatsen rekening houden met de juiste diepte van het gat.

De elektronica wordt in een aparte waterdichte doos geplaatst. Dit vergemakkelijkt de assemblage op de werkbank en voorkomt het per sé waterdicht maken van de gehele paal. Als de elektronica getest is wordt hij in de paal gemonteerd en kan het luikje (Jawel, wederom geïnspireerd uit de lantaarnpaal industrie) gesloten.

Voor de bovenkant ontwikkelen we een deksel op maat. We frezen deze op een CNC Freesmachine uit een massief blok. Dit is de eerste (en laatste) keer in het proces dat we niet voor de allergoedkoopste oplossing gaan. Maar ja,.. we zijn dan ook FILLIE en willen toch voorkomen dat er een gedrocht op de oprit geplaatst gaat worden.. 😉

Lakken

Het zal je niet verbazen dat we een oerdegelijke laklaag op ons product willen hebben. En die hebben we gevonden; Jawel,.. in de lantaarnpaal industrie. De hoge eisen die aan deze lakken gesteld worden zijn zeker geschikt voor onze laadpaal. Er blijkt zelfs een test te zijn waarbij de lak is getest op de zuren die je in urine vindt. Mocht er dus toevallig een hondje bij je in de buurt gebruik willen maken van jouw laadpaal? Dan is dat geen probleem!

 
Gewoon Stroom

Zoals de opdrachtgever al aangaf in zijn briefing was hij op zoek naar een laadstation dat gewoon stroom geeft. Het is geen FILLIE product, dus we noemen hem dan ook Gewoon Stroom. Niets meer. Niets minder. Gewoon wat het is. Het logo zouden we uit een mooi messing plaatje kunnen frezen en de dieper gelegen delen met zwarte lak inzetten. (Je merkt het,.. Ons design hart met oog voor detail laat hier weer van zich spreken..) Maar dit idee is voor deze opdrachtgever niet gewoon genoeg. Geen fratsen. Gewoon Stroom.

Multifunctioneel

De behuizing is zo sterk en functioneel geworden dat we het niet kunnen laten dit optimaal te benutten. Wat als je naast je autolader ook een fietslader op de oprit wil? Met een kleine aanpassing in grootte van het gat waar de wandcontactdoos in zit hebben we dit ontwerp in no-time omgetoverd tot fietslader. Gewoon stroom voor zowel de fiets als de auto in een eenduidig design. What’s next? Gewoon Stroom om een elektrische boot op te laden? You name it. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dát noemen wij multifunctioneel.

Het ontwerp is niet gebonden aan auteursrechten van de designer. De Gewoon Stroom oplaadpalen zijn daarom ook geschikt voor OEM of White Label oplossingen. Met de juiste RAL kleur en de toevoeging van een logo heb je al snel een fraaie low budget oplossing.

Geïnteresseerd geraakt in de FILLIE Maatwerk Collectie? Neem vrijblijvend contact met ons op.